Actieve loodbenadering in Hoofddorppleinbuurt

10 maart 2022

Op woensdag 9 maart hebben !WOON medewerkers van Team Zuid een actieve loodbenadering uitgevoerd in een woonblok in de Hoofddorppleinbuurt. Per woning werd er aangebeld om een kijkje te nemen in de kruipruimte. Gelukkig is er weinig lood aangetroffen. De huurders waarbij wel lood is aangetroffen, krijgen ondersteuning van !WOON. De verhuurders ontvangen het dringende verzoek om de loden leidingen te vervangen. Doen ze dat niet heel snel, dan volgt een procedure. Meer dan vijf microgram per liter drinkwater is een gebrek en ongezond. In september vorig jaar zijn tijdens eenzelfde blokbenadering van woningen aan de Amstelkade in de Rivierenbuurt juist veel loden waterleidingen aangetroffen. Over twee weken gaan we opnieuw op onderzoek uit bij woningen in Amsterdam Zuid.

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een meting bij u thuis? Neem contact op met het !WOON team in uw buurt.

Lood in drinkwater – loden leidingen – stappenplan

Artikel delen:

!WOON