Wooncoöperaties Eureka en De Torteltuin tekenen voor kavels

22 juni 2022

Wooncoöperatie de Torteltuin heeft onlangs een optieovereenkomst getekend met de gemeente voor kavel 9-07 op Centrumeiland IJburg. Ook bij wooncoöperatie Eureka was het onlangs feest, zij tekenden voor kavel Ringspoorzone Noord in de Kolenkitbuurt. Hiermee is het startsein gegeven voor de ontwerpfase: de groepen kunnen aan de slag met het ontwerp van hun toekomstige gebouw met sociale en middeldure huurwoningen.

Ook een wooncoöperatie starten?

Wil jij ook een wooncoöperatie starten en meedoen met een selectie voor een nieuwbouwkavel van de gemeente Amsterdam? In het kader van het Actieplan wooncoöperaties Amsterdam geeft de gemeente de komende jaren kavels uit op diverse locaties in de stad. Bekijk het kavelaanbod voor wooncooperaties van de gemeente voor meer info.

Wil je weten hoe je een wooncoöperatie start? !WOON legt de laatste hand aan het handboek wooncoöperaties Amsterdam, dat op 15 september feestelijk gepresenteerd wordt. Na de 15e zal het gratis verkrijgbaar zijn als download. Houd onze kanalen in de gaten voor nieuws over het handboek!

Op de foto: Wooncoöperatie Eureka tekent optie-overeenkomst met gemeente Amsterdam. Fotograaf: Arjen Veldt

Een wooncoöperatie opzetten

 

 

Artikel delen:

!WOON