Veilig en gezond je woning verwarmen

15 november 2022

Door de hoge gasprijs zoeken veel mensen naar andere manieren om hun huis te verwarmen zonder de verwarming aan te zetten. Daar moet je wel goed bij opletten, en weten wat je doet. Om ongelukken te voorkomen, is de brandweer een campagne gestart om veilig en gezond je woning te verwarmen. De tips zijn voor alle Amsterdammers belangrijk. Er zijn de laatste tijd al ongelukken gebeurd doordat mensen hun huis op een andere manier proberen te verwarmen. Bijvoorbeeld met waxinelichtjes onder bloempotten die vervolgens zo heet worden dat ze barsten. Dat soort problemen moeten we samen zien te voorkomen. Daarom doet !WOON mee met deze campagne, net als de gemeente Amsterdam en alle woningcorporaties in Amsterdam.

Ventileer je woning ook in de winter

Naast verwarmen is het belangrijk om ook in de winter te blijven ventileren. Deze tip vind je ook op onze flyer met nog 35 energie besparingstips. Je wilt die dure warmte natuurlijk zoveel mogelijk binnen houden, maar door regelmatig te ventileren blijft de lucht in huis droger. Droge lucht warmt sneller op, dus dan hoeft de verwarming minder hard te werken. Bovendien wordt vieze lucht afgevoerd. Wel zo fijn voor je gezondheid. 

Lees de tips van de brandweer

Ga naar de site van de brandweer en lees alle tips voor veilig en gezond je woning verwarmen. Zorg ervoor dat je warm de winter doorkomt, maar vooral op een gezonde en veilige manier.

Illustratie: Brandweer Amsterdam

Brandveiligheid en koolmonoxide

Artikel delen:

!WOON