Laadpalen op parkeerterrein VvE

16 december 2022

Steeds vaker worden traditionele benzine en diesel auto’s ingeruild voor elektrische personenauto’s. 1 op de 12 auto’s is elektrisch of hybride. Grote kans dat er ook in uw Vereniging van Eigenaren (VvE) een elektrische rijder woont of komt te wonen. Is uw VvE daar op voorbereid?

Sommige VvE’s beschikken over een eigen (overdekte) parkeerplaats. Deze VvE’s krijgen soms al vragen van bewoners over een laadpunt. Het is daarom verstandig om, als dat nog niet gebeurd is, de laadbehoefte in kaart te brengen en een toekomstbestendig plan te maken. Het aandeel elektrische auto’s neemt alleen maar toe en daarmee ook de behoefte aan oplaadpunten.

Subsidie voor oplaadpuntenadvies

VvE’s met een eigen parkeerterrein kunnen subsidie aanvragen voor een zogenaamd oplaadpuntenadvies. In dit advies staat hoe de VvE op een goede manier één of meer oplaadpunten op het eigen parkeerterrein realiseert. Maximaal 75% van de advisering wordt vergoed, met een maximum van €1.500. Aanvragen kan tot en met 30 september 2023. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

Stappenplan

MRA-Elektrisch, een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, heeft de website VvEladen.nl gemaakt. Hier vindt u uitleg over en hulp bij de voorbereiding, uitwerking en realisatie van laadpalen. Op de website vindt u een stappenplan, een toolkit en voorbeelddocumenten om zelf mee aan de slag te gaan.

Laadpalen voor elektrische auto’s in de VvE

Artikel delen:

!WOON