Actienetwerk 15% gas terug wint Bloomberg award

20 januari 2023

!WOON doet mee in het Actienetwerk 15% GasTerug. Onlangs ontving het Actienetwerk de internationale Bloomberg prijs. Het Actienetwerk is een samenwerking tussen bedrijven, gemeenten en organisaties in de Metropool Regio Amsterdam. We delen er onze ervaringen in buurten en inspireren anderen om vooral  bewonersinitiatieven te steunen vanuit de gemeenten en instellingen. !WOON trekt hierbij veel op met 02025. Ook het Energiecoachproject zetten we hier op de kaart, naast de FixBrigade van De Jungle.

Het Actienetwerk 15% GasTerug is gestart als reactie op de inval van Rusland in Oekraïne en de prijsstijging van gas. Het heeft vooral bedrijven samengebracht om actiever met energie besparen aan de slag te gaan, zoals Het licht uit op de Zuidas. Daarnaast hoorden de bedrijven hier ook dat de vraag naar energiecoaches enorm groeide. Binnen bedrijven en ook de gemeente Amsterdam zijn daarom oproepen gedaan of medewerkers ook als vrijwilliger bij ons Energiecoach project aan de slag wilden. Dit heeft ertoe geleid dat ook via het netwerk veel nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld als energiecoach en we zo in staat zijn steeds meer bezoeken per maand af te leggen.

En deze Bloomberg prijs? Het is een internationale waardering voor het Actienetwerk dat bedrijven, gemeenten en organisaties als !WOON met elkaar werken om energie besparing nog meer te stimuleren.

Artikel delen:

!WOON