Doe mee aan een jongerenwooncoöperatie

23 januari 2023

Ben jij helemaal klaar met de woningmarkt? Kan je niet kopen maar wil je ook niet eeuwig afhankelijk zijn van de grillen van je huisbaas? En denk je graag mee over alternatieven? Doe dan mee aan ons jongerenpanel, en leer je eigen wooncoöperatie opzetten! De komende maanden gaan we aan de slag met het vormgeven van een eigen wooncoöperatie. In een wooncoöperatie heb je geen huisbaas, maar huur je van jezelf!

Wil jij samen met andere jongeren meedenken over een wooncoöperatie voor en door jongeren, waar iedereen zijn eigen ruimte heeft maar waar je ook (werk)ruimtes, auto’s of fietsen kan delen? Wil jij leren hoe je een wooncoöperatie opzet?

!WOON organiseert en begeleidt sinds 2 jaar een jongerenpanel voor jonge mensen met binding met Amsterdam, die graag mee willen denken over wonen in hún stad. Wat moet er anders, en wat kan jij daar zelf aan bijdragen?  In de afgelopen 3 sprints hebben de jongeren van het panel mee kunnen denken met o.a. woningcorporatie Lieven de Key en de gemeente Amsterdam. Zij hebben hun mening kunnen delen met beleidsmakers over woonbeleid in onze stad. Deze sprints, onderdeel van project UPLIFT, zijn inmiddels met succes afgerond.

Nu zetten we vanuit !WOON het panel voort. De komende maanden gaan we aan de slag met het vormgeven van een eigen wooncoöperatie voor jonge Amsterdammers van 18 t/m 33 jaar die willen meedenken over alternatieven voor de wooncrisis. Meld je dan uiterlijk volgende week aan voor de volgende sprint van ons jongerenpanel! Deelname is gratis en bij avondsessies verzorgen wij het eten.

Zelf geen interesse maar ken je wel mensen? Stuur de flyer door!

Zie de flyer voor alle verdere info!

Artikel delen:

!WOON