Internetconsultatie: digitaal vergaderen voor VvE’s

10 januari 2023

Onder een tijdelijke noodwet mogen Verenigingen van Eigenaren (VvE) sinds het voorjaar van 2020 tot 1 februari 2023 digitaal vergaderen. Er is een wetsvoorstel in de maak waarbij VvE’s (en andere rechtspersonen) ook in de toekomst digitaal mogen blijven vergaderen. Momenteel vindt de internetconsultatie plaats. Reageren kan tot 6 februari 2023.

Het wetsvoorstel ‘wet digitale algemene vergadering privaatrechtelijke rechtspersonen’ regelt dat VvE’s digitaal mogen vergaderen. Ook als het splitsingsreglement dat niet regelt.

Vergadering

Iedere VvE moet minimaal 1 keer per jaar vergaderen. Dit gebeurde voor corona meestal fysiek. De eigenaren kwamen samen om te praten over de financiën en te beslissen over onderhoud en verbeteringen aan het gebouw. Door corona was het een tijd lang onwenselijk om met groepen bijeen te komen. Daarom is het onder de tijdelijke noodwet mogelijk om digitaal te vergaderen. Als deze noodwet eindigt, vergaderen VvE’s weer fysiek. Met het wetsvoorstel gaat dat veranderen.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel regelt dat VvE’s in de toekomst ook digitaal mogen blijven vergaderen. Voor veel VvE’s is dat een gewenste verandering. Zeker in VvE’s waar één of meerdere eigenaren in het buitenland wonen is digitaal vergaderen een uitkomst. Daarnaast blijft fysiek vergaderen natuurlijk ook mogelijk. De VvE kiest zelf welke manier het beste aansluit bij het moment, het onderwerp en de bewoners.

Internetconsultatie

Reageren op het wetsvoorstel? Dat kan tot 6 februari 2022. Ga naar deze website en laat uw reactie achter. Wilt u eens een webinar of gratis cursus voor de VvE volgen? Kijk op de Agenda voor data en aanmelden.

Artikel delen:

!WOON