Gemeente Haarlem blij met onze hulp aan bewoners

09 februari 2023

Twaalf gemeenteraadsleden van diverse politieke partijen in Haarlem bezochten onlangs ons team.  Zij kwamen naar de Generaal Cronjéstraat 1A, één van de twee spreekuur locaties voor bewoners. De raadsleden waren benieuwd naar de ontwikkeling van onze dienstverlening in Haarlem. We presenteerden de jaarrapportage 2022 en daarna was er ruimte voor vragen.

De commissieleden vroegen of bewoners onze spreekuur locaties weten te vinden. De raad vroeg ook naar onze rapportage over een pand aan de Zijlweg dat slecht onderhouden wordt. Verder wilden zij graag weten hoe wij de samenwerking met de gemeente Haarlem ervaren en wat !WOON kan betekenen voor de gemeente als de Wet Goed Verhuurderschap intreedt. Met dit wetsvoorstel wil de regering ongewenste verhuurpraktijken voorkomen en tegengaan en woningzoekenden, huurders en arbeidsmigranten beschermen.

De raadsleden waren erg enthousiast over onze dienstverlening: we informeren en begeleiden huurders en leveren door bestrijden van ongewenst verhuurgedrag een bijdrage aan de leefbaarheid van wijk. Zo nodig stappen we naar de rechter met inzet van het Emil Blaauw Proceskostenfonds. De bijeenkomst was ook voor ons interessant en prettig door de positieve feedback die we kregen. !WOON kijkt uit naar een mooie voortzetting van de samenwerking met de gemeente Haarlem.

Lees ook het artikel door de Gemeente Haarlem over ‘Als huurder heb je meer mogelijkheden dan je denkt‘.

Contact

Heeft u vragen over huren en wonen in Haarlem? Neem vooral contact met ons op voor gratis advies en zo nodig hulp.

Spreekuur Haarlem

 

 

 

Artikel delen:

!WOON