Hulp voor huurders in Amstelveen – verslag 2022

28 februari 2023

We hebben in 2022 ook in Amstelveen een succesvol jaar achter de rug. Het bereik is vergroot en we konden meer bewoners helpen bij verschillende vraagstukken rond wonen. De spreekuren waren goed bezocht en waar nodig zijn huisbezoeken verricht. Het meeste contact verliep via e-mail en telefoon.

De meeste vragen werden gesteld over huurprijs en bijkomende kosten, onderhoud en huurcontracten. Huurders kampen regelmatig met gebreken in de woning. Daarnaast zijn huurders ongerust over de betaalbaarheid van de woning. Ook de stijgende energieprijzen brachten veel vragen met zich mee. Daarnaast kregen we opvallend veel vragen over woningdelen. In sommige gevallen probeerde de verhuurder onterecht de huurovereenkomst te beëindigen. Met behulp van !WOON is dat voorkomen.

Kortom, een productief jaar. We zijn trots op de resultaten en we zullen ons ook in 2023 onverminderd blijven inzetten voor huurders.

Meer lezen over de resultaten? Klik dan hier voor het jaarverslag Amstelveen 2022.

Spreekuur Amstelveen

Artikel delen:

!WOON