Nieuw koplopersfonds voor gezamenlijke energie-initiatieven

14 februari 2023

Als samenwerkingspartner van Platform 02025 zijn wij blij dat dit platform voor koplopers in verduurzaming een nieuw fonds lanceert. Het fonds is voor alle Amsterdammers (vanaf 18 jaar) die samenwerken, bijvoorbeeld als bewoners of organisaties, om minder energie te gebruiken of schone energie op te wekken. Het fonds ondersteunt energie-ideeën voor een gebied binnen Amsterdam, zoals een buurt of een bedrijventerrein, met geld, kennis en netwerk van experts. Alle Amsterdammers kunnen nu zonder veel drempels ondersteuning krijgen.

“Dit fonds lost een probleem op” aldus Pauline Westendorp, woordvoerder van 02025, “want voor ideeën die zich nog in de idee- of planfase bevinden, is het op dit moment niet eenvoudig ondersteuning te krijgen. Wij brengen daarin verandering met dit laagdrempelige fonds.”

Aanvragen kan via http://www.02025.nl/koplopersfonds. Tot eind februari 2023 is de website open. De aanvrager kiest zelf voor een bedrag tot €500 of een aanvraag van €2500, afhankelijk van de behoefte. In totaal is €28.000 beschikbaar.

Toekennersteam

02025 vormt onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer een Toekennersteam dat bestaat uit een diverse groep mensen met kennis over en ervaring met innovatie en energie. Zij beslissen samen of een idee in aanmerking komt. Al op 16 maart 2023 worden de toegekende aanvragen bekendgemaakt via de website van 02025. Voor meer informatie, kijk op de website van 02025.

Contact

Wilt u contact met een bewonersconsulent van !WOON? Kijk dan op deze pagina voor onze gegevens.

Artikel delen:

!WOON