Gratis cursus over energie besparen met de VvE

01 maart 2023

Verschillende kranten kopten vorige week over de dalende gasprijzen. Dat is mooi nieuws voor veel Nederlanders. We proberen massaal te besparen op onze energierekening, bijvoorbeeld door de verwarming een graadje lager te zetten, korter te douchen of door aanpassingen in onze woning. Daarnaast ligt er de opgave voor Amsterdammers om in 2040 geen aardgas meer te gebruiken.

Voor veel Amsterdammers is een overstap naar aardgasvrij wonen alleen mogelijk als ook de woning wordt verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de gevel, het dak en/of de ramen. Voor een goede vochtbalans in huis is het daarnaast verstandig om ook de ventilatiemogelijkheden te onderzoeken en eventueel te verbeteren.

Huurders zijn voor veel woningaanpassingen afhankelijk van de verhuurder. Woningeigenaren zijn op hun beurt meestal weer afhankelijk van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Huurders kunnen contact opnemen met !WOON voor hulp en advies. Voor eigenaar-bewoners in een VvE organiseren wij op diverse data een gratis cursus en webinar over dit onderwerp.

Cursus ‘aardgasvrij’

Op diverse data organiseert !WOON een gratis cursus over de overstap van aardgas naar alternatieve warmtebronnen. Wat betekent dat voor u als Amsterdammer en lid van de VvE? Hoe kunt u zich voorbereiden op aardgasvrij wonen?

In de cursus leggen we uit wat de plannen zijn van de gemeente Amsterdam en hoe zij deze plannen wil uitvoeren. We bespreken welke alternatieven er zijn voor aardgas. Natuurlijk gaan we ook in op de kansen, valkuilen en aandachtspunten er zijn voor u als woningeigenaar en lid van de VvE.

Meld u aan voor deze cursus via onze website.

Webinar ‘Groen MJOP’

VvE’s die willen verduurzamen kunnen ook terecht bij onze webinar over het vergroenen van het MJOP (meerjaren onderhoudsplan), zie onze Agenda voor de data. Veel energiebesparende maatregelen vallen (deels) onder de verantwoordelijkheid van de VvE. Om uw VvE goed voor te bereiden op de energietransitie is het goed om energiebesparende maatregelen op te nemen in het MJOP. Zo voorkomt u verrassingen en kosten in de toekomst.

We bespreken de stappen die een VvE kan nemen om het MJOP te ‘vergroenen’. U krijgt uitleg over natuurlijke verbetermomenten, hoe u deze kunt herkennen en benutten. Daarnaast wijzen we u op interessante subsidies en leningen beschikbaar voor verduurzaming. Ook het proces binnen de VvE krijgt aandacht; hoe creëert u voldoende draagvlak onder de leden en hoe komt u succesvol tot een besluit. Kortom, in dit webinar krijgt u de handvatten toegereikt om aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van uw VvE.

Meld u aan voor dit webinar via onze website.

Artikel delen:

!WOON