Rentekorting warmtefonds voor Amsterdamse VvE’s

17 maart 2023

Sinds 1 maart 2023 krijgen Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) 1 procent rentekorting op de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Dat is mooi nieuws voor de ruim 20.000 VvE’s in Amsterdam!

Helaas hebben veel VvE’s onvoldoende geld in kas om het pand te verduurzamen en verbeteren. De VvE staat dan voor een keuze: de gewenste verbeteringen uitstellen óf financieren via een geldlening. Met de rentekorting maakt de gemeente het aantrekkelijker om te investeren in verduurzaming en verbeteren van de woningkwaliteit.

Woningverbetering

De lening is mogelijk voor ruim 20 verschillende soorten energie-besparende maatregelen. Bijvoorbeeld HR++glas, dak-, gevel- of vloerisolatie, zonnepanelen en warmtepompen. De minimale lening bedraagt minimaal €25.000 (per VvE). De maximale lening is afhankelijk van het aantal wooneenheden. De looptijd van de lening varieert van 10 tot 30 jaar.

Meer weten?

Kijk voor de actuele rentepercentages, energie-besparende maatregelen en de voorwaarden op de website van het Nationaal Warmtefonds. Wilt u eens een cursus of webinar meedoen over energie besparen met de VvE? Kijk dan op de Agenda en meld u aan.

Artikel delen:

!WOON