Wooncoöperatie ook in Utrecht in de lift

05 april 2023

Samen met de gemeente Utrecht en Cooplink organiseerde !WOON op 17 april een informatieavond over het starten van een wooncoöperatie. Tijdens de avond gaf de gemeente Utrecht meer informatie over kavels voor wooncoöperaties. Geïnteresseerden konden zich vast aanmelden voor de eerste nieuwbouwlocatie in Leidsche Rijn Centrum. Deze biedt ruimte voor 15 tot 20 woningen. Wethouder Dennis de Vries (o.a. van Wonen en Volkshuisvesting) gaf een toelichting en antwoord op vragen te stellen. Medewerkers van !WOON en Cooplink gaven informatie het starten en financieren van een wooncoöperatie.

Handboek wooncoöperatie

In een wooncoöperatie wonen meerdere huishoudens samen. De bewoners organiseren zelf hoe zij met elkaar willen wonen en wat ze willen delen. Dat kan bijvoorbeeld in één gebouw of apart, met een gemeenschappelijke ruimte of tuin, door zorg samen in te kopen of kinderopvang met elkaar te regelen. Samen met de gemeente Amsterdam presenteerden we het Handboek Wooncoöperaties. Het bevat veel nuttige informatie voor belangstellenden, startende en gevorderde initiatieven. Hoe je begint, wat voor vormen er zijn, wat je moet regelen en interviews met initiatiefnemers uit binnen en buitenland. Het handboek is een bron van inspiratie, ook voor bewoners en gemeenten elders in het land.

Handboek wooncoöperaties Amsterdam

Artikel delen:

!WOON