Geslaagde informatiemarkt voor 60-plussers

04 augustus 2023

Op 13 juli vond in de Keizersgrachtkerk een informatiemarkt voor 60-plussers plaats. !WOON was ook aanwezig om advies te geven over tal van onderwerpen. Meer dan honderd bezoekers kwamen op de markt af.

De informatiemarkt was georganiseerd door stadsdeel Centrum met medewerking van o.a. de Buurtteams, Sociaal Loket, woningcorporaties en !WOON.

Langer thuis wonen

Langer zelfstandig thuis wonen is een belangrijk thema. De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig in de huidige woning blijven wonen. Je kunt je daarom beter goed voorbereiden op de toekomst. Dan is het zinvol om te kijken welke woningaanpassingen daaraan bij kunnen dragen. Maar soms is de woning ongeschikt om oud in te worden en is het goed om uit te kijken naar een andere woning. Het kan helpen om daarover met deskundigen in gesprek te gaan.

Tijdens de informatiemarkt heeft !WOON veel vragen beantwoord en tips gegeven over verhuisregelingen, inschrijving WoningNet en energiebesparing. Ook waren er workshops met thema’s als veiligheid in huis, valpreventie, dementie en minimavoorzieningen.

Meer informatie en data informatiemarkten

In september en oktober staan nieuwe data gepland waar !WOON op een informatiemarkt aanwezig is. U kunt hier met al uw vragen terecht.

De eerstvolgende informatiemarkt is op donderdag 7 september a.s. Meer informatie en data staan in de agenda.

Naast de informatiemarkten voor 60-plussers heeft !WOON samen met Gemeente Amsterdam een Woonwijzer Prettig en veilig wonen als u ouder wordt gemaakt met praktische informatie en adressen. Een papieren versie kan men ophalen op een van de lokale !WOON locaties.

Wilt u graag gratis advies van een wooncoach die vrijblijvend bij u thuis langskomt om mee te denken over de mogelijkheden? Neem gerust contact op of bel 020 5230 130.

Artikel delen:

!WOON