Langer zelfstandig thuis – voorlichtingen in de buurt

15 augustus 2023

Koffie ochtenden, gymlessen of andere activiteiten voor 6o-plussers worden in buurten georganiseerd. !WOON komt langs bij kleine en grote activiteiten om aan groepen 60-plussers informatie en advies te geven over het thema Langer zelfstandig thuis.

We worden met zijn allen steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen leefomgeving. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende en diverse groep ouderen?

Groei migrantenouderen

Het aantal ouderen met een migratie achtergrond neemt de komende jaren flink toe in Amsterdam. Dit geldt met name voor de oudere Marokkaanse en Turkse Amsterdammers. Net als alle andere ouderen zullen zij zich ook voorbereiden op zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Maar hoe doen zij dat? En waar halen zij hun informatie vandaan, als ze over hun woonsituatie nadenken? !WOON richt zich ook specifiek op deze groepen in de voorlichting en gaat actief met ze in gesprek.

Zo zijn we onlangs aangehaakt bij het vrijdagmiddag gebed in een Moskee waar ruim 150 ouderen informatie kregen over het thema. De bezoekers hadden veel vragen over toekomstgericht wonen door de aanwezigheid van trappen en te grote woningen. Ook volwassen kinderen kwamen met veel vragen voor hun ouders.

Meer informatie

In september en oktober staan we op een aantal informatiemarkten. Hier krijgt u meer informatie en kunt u uw vragen stellen over uw woonsituatie. Noteer alvast de data, ze staan in de agenda.

Meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact op met Deniece Hanser via: d.hanser@wooninfo.nl of bel met: 020 5230 130.

Langer thuis wonen

 

Artikel delen:

!WOON