Duurzaamheidsprijs voor ons energiecoachproject

23 november 2023

Trots zijn we op de Zuidas Duurzaamheidsprijs 2023 in de categorie Gebouwen & Energie. Olivier Otten en Gordana Todorovic van Hello Zuidas overhandigden vandaag de prijs aan Kelly Schwegler – Robertson en Susan Meijerink van het Energiecoachproject. “Leuk om erkenning te krijgen voor ons harde werk. En veel dank in het bijzonder aan onze vrijwilligers die bewoners in de Zuidas informeren over energie besparen,” zei Susan.

“Met onze energiecoaches dragen we bij aan het verminderen van energieverbruik in heel Amsterdam en enkele naastgelegen gebieden. En dus ook rond de Zuidas,” aldus Kelly Schwegler-Robertson, projectleider van het Energiecoachproject.  “Met name in Buitenveldert zijn meerdere complexen die niet energiezuinig zijn. Destijds werden kunststof kozijnen geplaatst om te besparen op onderhoud. Alleen blijken die nu niet bepaald energiezuinig.”

Niet alleen !WOON kreeg de Duurzaamheidsprijs. Ook

1. RAI Amsterdam – ‘Hartverwarmend Amsterdam’
2. ZANDRAKET Natuurspeelplaatsen – ‘De Speelwildernis’
3. Gerrit Rietveld Academie Amsterdam – Vegan Kantine
4. Vermaat – ‘In 100 days to zero food waste’
5. Vebego – ‘Zuidas een plek voor iedereen’
6. Vrije Universiteit Amsterdam Travel Grant

leveren ieder op eigen wijze een grote bijdrage aan duurzaamheid en een groenere toekomst.

Energiecoaches helpen energie besparen
Het Energiecoachproject van !WOON is een initiatief waarbij vrijwillige energiecoaches, getraind en begeleid door !WOON, bijdragen aan aanzienlijke besparingen voor individuen en gezinnen. Zij bezoeken bewoners thuis en geven tips om energie te besparen in huis.

Duurzaamheidsprijs 2023
De Duurzaamheidsprijs wordt georganiseerd door Amsterdam Zuidas, Hello Zuidas, en Green Business Club Zuidas. Met de Duurzaamheidsprijs wordt een platform geboden voor verschillende projecten die bijdragen aan de verduurzaming van Zuidas Amsterdam.

Ook een gratis energie bespaaradvies aanvragen?

Meld je aan via deze pagina.

Vraag gratis bespaaradvies van de Energiecoach

 

Artikel delen:

!WOON