Energievoorlichtingen voor bewoners

10 november 2023

Rond de Nationale Klimaatweek heeft !WOON op verschillende plekken in Amsterdam energievoorlichtingen georganiseerd voor bewoners. Ook in de H-buurt in Zuidoost was een energievoorlichting, om bewoners op laagdrempelige wijze te bereiken en hen te informeren over hoe ze zelf energie kunnen besparen in hun woning.

Pannenkoeken bakken op inductie

Ondanks de stortregen die dag hadden we gelukkig Karlos, de energiebus bij ons. Karlos staat voor, KAR levert overal schone stroom. Dankzij de zonnepanelen op het dak konden we laten zien hoe makkelijk gasloos koken op inductie werkt. Stapels pannenkoeken werden door chef Helen gebakken en minstens 50 buurtbewoners hebben hier van gesmuld. Uiteraard deed het team voorlichters vrolijk mee.

In de bus waren energie bespaarproducten uitgestald en konden bewoners zich aanmelden voor een bezoek van een energiecoach aan huis, of zich aanmelden als vrijwillige energiecoach.

De elektrische bakfiets van !WOON deed dienst als koffietafel. Onze flexibele hub is in een mum van tijd op- en afgebouwd!

Stadsdelen West en Oost

Ter afsluiting van de Klimaatweek was !WOON ook in De Hallen in West en bij Stadsdeel Oost te vinden. Bewoners werden door onze voorlichters en energiecoaches enthousiast geïnformeerd over energie besparen in je huis en wat het je direct financieel oplevert. Naast tips werden ze ook van bespaarproducten voorzien.

 

Ook een energievoorlichting organiseren?

Wil je ook een gezellige en informatieve voorlichting in jouw buurt? Neem dan contact op met team BEET (Bewoners en  Energietransitie) van !WOON via aardgasvrij@wooninfo.nl of bel 020 – 5230 130.

 

*De Energievoorlichting in Zuidoost is georganiseerd met ProFor, Community Land Trust H-buurt, EGK Centre, Sociëteit H, Stichting Maranatha Community Transformation Center, Gemeente Amsterdam (Buurtbudgetten).
Een initiatief van Onze H-Buurt / Buurtplatform H-buurt.

Artikel delen:

!WOON