Nieuws

Servicekostenprocedure ook mogelijk na vertrek

15 november 2016

Onlangs heeft een voormalig huurster maar liefst €6.000 aan teveel betaalde servicekosten terug ontvangen. Huurster huurde een gemeubileerde woning aan de Singel en was tijdelijk woonachtig in Amsterdam. Na vertrek uit Nederland heeft zij met succes een procedure bij de Huurcommissie gevoerd.

> Lees verder

Open dag BuurtBizz Zuidoost

15 november 2016

BuurtBizz is een jonge dynamische club van startende ondernemers in Amsterdam Zuid-Oost. T.R.I.L.L, Happy Body, On The Move, Teen2Gether, Boss Burgers, Interligo en StartUpFinancials (StUF) zijn de drijvende motor achter BuurtBizz. Zij heten u van harte welkom op de BuurtBizz open dag op woensdag 23 november om 14.00 uur.

> Lees verder

Special over bewonerscommissie op Radio Razo

09 november 2016

Op de eerste maandag van november stond  de uitzending van het radioprogramma van Wijksteunpunt Wonen Zuidoost op RAZO in het teken van bewonerscommissies. In de studio waren gastsprekers Runie Maduro en Brenda Ignatia, bestuursleden van bewonerscommissie Nos Perla, aanwezig om hun ervaringen met het oprichten van de bewonerscommissie te delen.

> Lees verder

Slimme Meter? Energie besparen? Kom 22 november naar het Zonnehuis!

08 november 2016

Met een Slimme Meter in huis heb je een grote kans om vele euro’ s op de energierekening te kunnen besparen. Maar dan moet je de Slimme Meter wél slim gebruiken. Wijksteunpunt Wonen organiseert hierover op dinsdag 22 november een inloopbijeenkomst in de Blauwe zaal van het Zonnehuis (Tuindorp Oostzaan).

> Lees verder

Uit de praktijk van het WSWonen, Afl XVII: Veilig verwarmen

08 november 2016

Diverse corporaties bieden huurders aan hun gaskachel te vervangen door een meestal veiliger CV-installatie. Mensen die niet akkoord gaan met het aanbod of niet reageren krijgen veelal een sommatie en soms

> Lees verder

Bijeenkomsten Woonagenda 2025

02 november 2016

De gemeente Amsterdam werkt aan de Woonagenda 2025. Hiervoor haalt zij op diverse manieren informatie op bij Amsterdammers. In november zijn er drie bijeenkomsten voor professionals en Amsterdammers,  in Pakhuis de Zwijger van 19.00 – 22.00 uur.  Op 15 november is het thema de Woningvoorraad, op 22 november het Woningaanbod en op 29 november de Woning. Aanmelden is verplicht. Meer informatie > Lees verder

Met succes contractskosten teruggevorderd

01 november 2016

Een particuliere huurder uit de Gravenstraat moest maar liefst €350 (excl. btw) contractskosten betalen voor een vrije sector huurwoning. Hij klopte bij het WSWonen aan voor advies. Na enkele e-mails, telefoongesprekken en een sommatiebrief is uiteindelijk het volledige bedrag terugontvangen.

> Lees verder

Gebiedsbijeenkomst Bijlmer-Centrum

01 november 2016

Elk gebiedsteam van Stadsdeel Zuidoost organiseerde afgelopen kwartaal een buurtbijeenkomst. Op 13 oktober 2016 was de buurtbijeenkomst van Bijlmer-Centrum bij het Stadsdeelkantoor aan de Anton de Komplein. Circa 130 mensen waren aanwezig, bestaande uit bewoners, professionals en woningcorporaties.

> Lees verder

Woningisolatie 216 woningen in Buitenveldert

31 oktober 2016

Het Projectteam Energie en Woningverbetering heeft een akkoord bereikt over het isoleren van 216 woningen in de wijk Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Op initiatief van enkele bewoners is de dialoog met de verhuurder en de eigenaresse van de complexen Cronenburg en Egelenburg door het Projectteam gestart. De afgelopen maanden is gezamenlijk onderzoek gedaan naar verbeteropties […]

> Lees verder

Akkoord voor bewonerscommissie Marnixkade

30 oktober 2016

Het afgelopen voorjaar kondigde Ymere een onderhoudsplan aan bij 12 huurders van de Marnixkade 110-112. Met ondersteuning van het WSWonen Centrum werd een bewonerscommissie opgericht en is de afgelopen maanden onderhandeld. Inmiddels hebben de bewoners een mooi akkoord bereikt met Ymere.

> Lees verder

!WOON