Energiezuinig wonen – wat kunt u doen?

Verwarming en elektra zijn vaak een belangrijk deel van de woonlasten. Veel mensen kunnen hier op besparen. Met de verwachte stijging van de gasprijs is dat extra interessant. !WOON heeft een mooi aanbod voor bewoners. Met simpele maatregelen (radiatorfolie, waterbespaarder, standby-killer, LED-lampen) maak je een goed begin. Isolatie is een effectieve volgende stap: (HR++) dubbel glas, spouwmuur, vloer en dakisolatie, en ook een betere verwarmingsketel zorgt voor lagere stookkosten. Naast besparen is een beter wooncomfort een goed resultaat! Tot slot kan je als bewoner aan de slag je eigen energie op te wekken. !WOON biedt bewoners hierbij onder meer:

  • De Energiecoach: gratis advies én een set bespaarproducten op maat voor iedereen die woont in Amsterdam en een aantal gemeenten in de regio.
  • Project Energie en Woningverbetering (PEW): advies en ondersteuning voor bewonersgroepen die zelf het initiatief willen nemen hun wooncomplex te voorzien van betere isolatie en eventueel andere verwarmingsbronnen of zonne-energie en hiervoor een redelijk voorstel aan de verhuurder/eigenaar willen doen om daarover in gesprek te gaan. Voor huurcomplexen en gemengde VvE’s met meer dan 25% huurwoningen.
  • Informatie over zonne-energie voor bewoners. Afhankelijk van de specifieke situatie advies bij het starten van een initiatief.


Projectsoort:

Stadsdeel:

Verhuurder:

Adres/buurt:

Artikel delen:

!WOON