Kramatweg, dubbel glas, CV en isolatie [energie]

Aanleiding

De particuliere verhuurder van dit pand laat al jaren na isolerende maatregelen te treffen. Er is nog enkel glas, geen vloerisolatie en de bewoners hebben hoge stookkosten. In april 2020 heeft de rechter bepaald dat de eigenaar binnen drie maanden de woningen van dubbelglas en de benedenwoning van vloerisolatie moet voorzien.

Kramatweg

Aanpak

De adviseur van het Project Energie en Woningverbetering heeft met de gezamenlijke bewoners een voorstel aan de verhuurder gemaakt om dubbel HR++ glas te plaatsen, een HR combi-ketel én vloerisolatie op de begane grond. Er zijn offertes opgevraagd voor de kosten, en berekeningen gemaakt hoeveel huurverhoging hier tegenover mag staan. Omdat bewoners bereid zijn deze te betalen moet de verhuurder hier op ingaan. Helaas laat de verhuurder dit na. Daarom is het verzoek, met steun van een advocaat via het Emil Blaauw Proceskostenfonds, voorgelegd aan de kantonrechter.

Stand van zaken

De Kantonrechter heeft het verzoekschrift van de huurders op 4 november 2019 behandeld. Begin april volgde de uitspraak. De eigenaar moet tot dubbelglas laten aanbrengen op alle drie etages. De huur gaat op grond van de (tegen)offerte van de eigenaar met € 15 per maand omhoog voor de begane grond en met € 21 per maand voor de bovenwoningen. Verder moet de eigenaar ook de vloer op de begane grond laten  isoleren, tegen een huurverhoging van € 16 per maand. De werkzaamheden dienen binnen drie maanden te gebeuren, anders verbeurt de eigenaar een dwangsom van € 250 per dag met een maximum van € 10.000. De zaak over vervanging van de door een installateur afgekeurde moederhaard door een HR ketel loopt nog.

Meer informatie?

Bent u Amsterdammer en wilt u ook samen met de buren aan de slag met dubbel glas, andere woningisolatie of een zuiniger verwarmingsinstallatie? Neem contact op met een van onze kantoren of  via de mail van het Projectteam Energie & Woningverbetering (PEW).

Aan de slag met woningverbetering

 


Projectsoort:

Stadsdeel:

Verhuurder:

particuliere verhuurder

Adres/buurt:

Artikel delen:

!WOON