Aanhuurkosten

Kenmerk: Amsterdam
Datum uitspraak: 23 augustus 2016
Rechter: R.H.C van Harmelen
Instantie: kanton
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder betaalt bemiddelingskosten aan Housingnet en vordert deze terug. De vordering wordt afgewezen omdat de bemiddelaar niet twee heren heeft gediend en alleen werkzaamheden voor huurder heeft uitgevoerd.

Samenvatting

Huurder neemt naar aanleiding van een advertentie op de website contact op met Housingnet maar gaat uiteindelijk een andere woning huren die door de bemiddelaar wordt aangeboden zonder dat deze op hun site staat. Huurder tekent een ‘opdracht tot dienstverlening’ en betaalt bemiddelingskosten en vordert deze terug. De rechter wijst de vordering af omdat de opdracht tot dienstverlening onder andere omvat dat Housingnet werkzaamheden heeft verricht om de overeenkomst tot stand te laten komen (o.a. prijsonderhandelingen en onderhandeling over opleverdatum). Daarnaast voert Housingnet aan dat zij niet als lasthebber van de verhuurder is opgetreden en heeft dit onderbouwd met een verklaring van de verhuurder.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON