Aanvraag medehuurschap inwonende zoon

Kenmerk: 6784549CVExpl 18-7132
Datum uitspraak: 3 september 2018
Rechter: L. van Berkum
Instantie: Ymere
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Moeder (89 jaar) en zoon (64 jaar) vroegen om medehuurderschap voor zoon. Ymere weigerde omdat zij ouder en kind zijn en omdat mantelzorg relaties tijdelijk zijn. Rechter vindt dit wel een duurzame gemeenschappelijke huishouding en geen mantelzorg relatie. Medehuurderschap wordt toegewezen.

Samenvatting

Na de 2e afwijzing van Ymere voor medehuurderschap voor zoon, is het advies van Anita de Haan om te gaan procederen.
Ymere stelt dat hij mantelzorger en kind is en dat dit derhalve nooit als duurzame samenleving gezien wordt. Dit standpunt is te kort door de bocht. Er spelen meer factoren mee.
Moeder (89 jaar) en zoon (64 jaar) vroegen om medehuurderschap voor zoon. Ymere weigerde omdat zij ouder en kind zijn en omdat mantelzorg relaties tijdelijk zijn. Rechter vindt dit wel een duurzame gemeenschappelijke huishouding en geen mantelzorg relatie. Medehuurderschap wordt toegewezen

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON