Aanzegging einde tijdelijk contract ingetrokken door verhuurder – vast contract

Kenmerk: 22-6803
Datum uitspraak: 16 februari 2023
Rechter: Mr. A. Sissing
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder trekt aanzegging einde contract in maar komt er daarna op terug. Gelukkig heeft huurster de gesprekken opgenomen. Rechter oordeelt dat daarna sprake is van vast contract. Vordering tot ontruiming en boetes afgewezen.

Samenvatting

Contract is ingegaan per 1 mei 2021. Omdat huurster de verhoogde servicekosten niet betaalt wil verhuurder het niet verlengen. Ze ontvangt een brief dat het contract eindigt en ze de woning op moet leveren. Als ze daarover belt krijgt ze mondeling de toezegging dat als ze alsnog betaalt het contract doorloopt. Dat doet ze. Ze vertelt op de interne facebookgroep wat er is gebeurd. Daarop krijgt ze een aangetekende brief dat het contact niet wordt verlengd. Als ze daarover belt krijgt ze eerst geen antwoord en pas na vele pogingen contact te krijgen en lang aandringen krijgt ze te horen dat ze niet past in de community. Vervolgens wordt haar ook nog verteld dat ze overlast zou veroorzaken, terwijl er nooit een klacht is geweest. Gelukkig heeft ze alle gesprekken met verschillende medewerkers van Change= opgenomen. Ze gaat niet akkoord met beëindigen van de overeenkomst.

Kantonrechter oordeelt op 16 feb 2023 dat de aanzegging door de verhuurder is ingetrokken. Huurster mocht er op vertrouwen dat contract werd voortgezet. Contract is voor onbepaalde tijd, boetes niet aan de orde, vorderingen verhuurder afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON