Afdwingen herstel schoorsteenkanalen

Kenmerk: 2574157KK EXPL 13-1905
Datum uitspraak: 13 december 2013
Rechter: A.Sissing
Instantie: kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

H dwingt herstel van door VH weggehaalde schoorsteenkanalen af

Samenvatting

afdwingen herstel van twee schoorsteenkanalen die door VH/eigenaar/VVE zijn weggehaald op 1 of meer bovenverdiepingen van het pand. Huurder heeft van stadsdeel stookverbod opgelegd gekregen voor gaskachels en geiser, waardoor hij al geruime tijd zonder warmwater en verwarming ( in deel van woning) zit. Er loopt ook een aanschrijving vanuit het stadsdeel maar dit schiet niet op, vandaar nu via rechter afdwingen.
De rechter beveelt verhuurder binnen de 14 dagen de weggehaalde schoorsteenkanalen terug te plaatsen op straffe van een dwangsom van 1000 euro per dag(deel)

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON