afpakken zolderberging bij splitsing

Kenmerk: Cll3l5878l7 I KG ZA 15-65
Datum uitspraak: 14 september 2015
Rechter: M.W. van der Veen
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Nieuwe eigenaar zegt dat zittende huurders zolderbergingen onrechtmatig in gebruik hebben genomen en zij deze dienen te ontruimen tbv creëren appartement op de 4e etage. In kort geding wijst rechter de eis af.

Samenvatting

Nieuwe eigenaar zegt dat zittende huurders zolderbergingen onrechtmatig in gebruik hebben genomen en zij deze dienen te ontruimen tbv creëren appartement op de 4e etage. In kort geding wijst rechter de eis af mede omdat vorige eigenaar al jaren bekend was met het gebruik va de ruimtes door huurders en geen actie heeft ondernomen, dat de huurcommissie de berging had willen meenemen in haar puntentelling maar toen geen toegang had en dat dit een normaal Amsterdams gebruik is van de 4e etage zonder dat de bergingen expliciet genoemd worden in contracten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON