Afrekening servicekosten bij short stay verhuur

Kenmerk: CV 10-41484
Datum uitspraak: 6 oktober 2011
Rechter: Mr. F. van der Hoek
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Voor short stay verhuur geldt het gewone huurprijzenrecht, dus ook afrekening servicekosten

Samenvatting

Na verloren procedure bij de Huco op servicekosten, gaat verhuurder naar de rechter op grond van het feit dat zij menen dat er sprake is van short stay verhuur en ze niet hoeven af te rekenen. de kantonrechter deelt deze mening niet: verhuurder is gehouden op verzoek van de huurder een afrekening te verstrekken.

“Met partijen is de kantonrechter van oordeel dat de huurovereenkomsten met betrekking tot onderhavige short staywoningen niet te kwalificeren zijn als huur in de zin van artikel 7:232 lid 2 BW. “(opm: dus geen gebruik dat naar zijn aard van korte duur is. Per bewoner is het beperkte duur, maar het gebruik zelf niet). “Dat brengt als uitgangspunt met zich mee dat het reguliere, in Boek 7.4.5.1 BW opgenomen huurprijzenrecht op de overeenkomst van toepassing is.”

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON