Afrekening servicekosten geliberaliseerd contract

Kenmerk: CV-EXPL 18-11955
Datum uitspraak: 11 juni 2019
Rechter: E.J. van der Molen
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurders krijgen flink bedrag terug voor energie, stoffering en VvE bijdrag

Samenvatting

Afrekening servicekosten en stoffering en meubilering voor geliberaliseerde woonruimte. Huurders krijgen een flink bedrag terug.
Kantonrechter kent groot deel van de vordering toe en wijkt op onderdelen ook af van het bestreden arrest van het Amsterdamse Hof. Beding voor gevergde betaling wat hem betreft niet redelijk wanneer daar geen of een verwaarloosbare prestatie tegenover staat.

Bedragen terug voor:
* energie gebruik (erkend door verhuurder)
* stoffering en meubilering
* flink deel van de VvE bijdrage

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON