Afsluitingen nutsvoorzieningen en plaatsen van camera’s

Kenmerk: 2493747 KK EXPL 13-1773
Datum uitspraak: 26 november 2013
Rechter: C.L.J.M. de Waal
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Afsluitingen nutsvoorzieningen en plaatsen van camera’s

Samenvatting

Sinds huurder een all-in procedure heeft gestart proberen zijn verhuurders, die een paar huizen verder wonen, hem weg te pesten. Afsluiting van warm water, verwarming, internet en gedeeltelijk “afknijpen” van water. Maar ook: “feestjes” in de lege woning op de begane grond die het doel lijken te hebben zoveel mogelijk overlast te veroorzaken en plaatsing van twee camera’s in het trappenhuis gericht op de voordeur van de huurder. Verhuurders hebben zich enkele malen agressief gedragen, huurder is twee keer geslagen door mevrouw. Huurder heeft aangifte gedaan van postdiefstal.
Huurder heeft de zaak gewonnen, verhuurder moet op korte termijn (1- 3 weken):
-toegang verschaffen tot het souterrain van het pand waar zich de hoofdaansluitingen van de tot het gehuurde behorende nutsvoorzieningen zich bevinden.
-camera’s verwijderen.
-thermostaat in het gehuurde aanleggen zodat huurder zelf de temperatuur in zijn woning kan regelen.
-huurder gelegenheid / mogelijkheid geven zelf internet in zijn woning aan te sluiten.
Op straffe van een dwangsom van €100,- per dag tot een maximum van €10.000,- bij het niet voldoen aan het voorgaande veroordelingen
Tevens dient verhuurder binnen 14 dagen na betekening van het vonnis € 2.000,- aan huurder terug te betalen zijnde een voorschot op de teveel betaalde huur op basis van een eerdere Huurcommissie uitspraak.
Verhuurder wordt ook veroordeelt inde proceskosten a €567,82

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON