afvoeren inboedel zonder recht of titel

Kenmerk: CV 11-44077
Datum uitspraak: 9 augustus 2012
Rechter: mr. E.R.S.M Marres
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: huurder (schikking)

Opnieuw zoeken:

Kern

Woningbouwcorporatie (Rochdale) moet schadevergoeding aan huurder betalen na het zonder recht of titel leeghalen van de woning, waardoor de inboedel als verloren beschouwd moest worden.

Samenvatting

Tijdens zijn afwezigheid zijn huisraad e.d. op straat gezet, voor fatale datum van ontruiming. Politie weigert aangifte op te nemen. Rochdale wist dat een nicht van de huurder als zaakwaarnemer aangesteld was.
De kantonrechter kondigt aan de schade op grond van schatting vast te zullen stellen als partijen niet tot een schikking komen. Op 16 oktober 2012 is een schikking van € 15.000 overeengekomen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON