All-in huurprijs en servicekosten.

Kenmerk: CV 07-230
Datum uitspraak: 21 april 2009
Rechter: D.H. de Witte
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder is van mening dat er een all-in huurovereenkomst is afgesloten en wil de VvE servicekosten daarom niet betalen. De rechter oordeelt dat er geen sprake is van all-in en dat de servicekosten wel betaald moeten worden.

Samenvatting

In deze zaag gaat het om 2 vragen. (1) Is een all-in huurprijs overeengekomen? En (2) zijn servicekosten overeengekomen en zo ja hoeveel bedragen die voor 2006 en 2007.

De huurder is het niet eens dat hij 98, – euro servicekosten moet betalen aan de VvE. Volgens hem is dit niet overeengekomen in het huurcontract. Volgends de huurder is er spraken van een all-in huurprijs waar alle kosten onder vallen, daarom hoeft hij niet nog eens servicekosten te betalen.

In het contract zijn drie betalingsverplichtingen opgenomen. Deze bestaat uit (1) de huurprijs, (2) voorschot op leveringen en diensten en (3) de servicekosten. Punten 1 en 3 zijn vastgelegd, respectievelijk 775, – en 100, – euro. Het bedrag voor de leveringen en diensten is niet vast gesteld, dit is bedoeld voor vloerbedekking en verf voor het gehele appartement.

De rechter oordeelt dat er geen sprake is van een all-in huurprijs omdat er een huurprijs is overeenkomen met los de bijkomende kosten. De 100, – euro van de servicekosten komen over een met de 98, – euro die afgedragen moeten worden voor de VvE.

Tijdens de zitting er is een afspraak gemaakt over de onverschuldigd betaalde bemiddelingskosten. Deze onverschuldigde betaalde kosten zal de verhuurder aan de huurder terug betalen. Tevens wordt de verhuurder veroordeeld in het betalen van de proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON