all in voorstel uitsplitsing: kan niet geliberaliseerd zijn.

Kenmerk: 10266198
Datum uitspraak: 6 juni 2023
Rechter: B.T. Beuving
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder meent dat uitsplitsing all in na voorstel huurder leidt tot een geliberaliseerde prijs, rechter niet. De huurverlaging op punten blijft in stand, nu rechter mee gaat in inschatting woz-waarde van huurder

Samenvatting

Verhuurder meent dat uitsplitsing all in na voorstel hiertoe door huurder leidt tot een geliberaliseerde prijs, rechter niet: er moet gekeken worden naar de aanvangshuurprijs en die was er niet.
Daarnaast impliceert de gewijzigde wetgeving dat er van huurprijsliberalisatie in geval van een all in overeenkomst geen sprake kan zijn.

De huurcommissie heeft na de uitsplitsing de huurprijs verlaagd op punten. De verhuurder is het hier niet mee eens en meent dat een hoge woz-waarde op zijn plaats is. Huurder betoogt dat van het hele pand wel een woz bekend is en dat de woning ongeveer 1/3e is, dus dat 1/3e van de woz toegerekend kan worden. Rechter gaat hier in mee.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON