Arrest gerechtshof – vaststelling huurprijs en geen ontbinding huurovereenkomst wegens wanprestatie.

Kenmerk: 200.308.926/1
Datum uitspraak: 20 februari 2024
Rechter: Toorman c.s.
Instantie: Gerechtshof
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Gerechtshof bekrachtigt het vonnis waarvan beroep, waarmee wordt vastgesteld dat de huurprijs 600 euro bedraagt, huurder de gehele woonruimte huurt en ontbinding van de huurovereenkomst wordt afgewezen.

Samenvatting

Verhuurder gaat in beroep tegen vonnis kantonrechter (EBF C21004). Gerechtshof bekrachtigt het vonnis waarvan beroep, waarmee wordt vastgesteld dat de huurprijs 600 euro bedraagt, huurder de gehele woonruimte huurt en ontbinding van de huurovereenkomst wordt afgewezen. Huurder werd door verhuurder onder druk werd gezet om een hogere huurprijs te betalen en verhuurder beweerde dat hij zelf ook in de woning woonde. Huurder zou wanprestatie leveren, wat ontruiming zou rechtvaardigen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON