Arrest Hoge Raad contractskosten Nellestein vs Ymere

Kenmerk: 10/04574
Datum uitspraak: 6 april 2012
Rechter: J.C. van Oven c.s.
Instantie: Hoge Raad
Winnaar: Bewonersvereniging Nellestein

Opnieuw zoeken:

Kern

Ymere bedingt voor het complex Nellestein in ZuidOost 125 euro contractskosten voor nieuwe huurders. Ook de Hoge Raad oordeelt dat een bedrag van ten hoogste 26,50 euro redelijk is.

Samenvatting

Ymere bedingt voor het complex Nellestein in ZuidOost 125 euro contractskosten voor nieuwe huurders. Ook de Hoge Raad oordeelt dat een bedrag van ten hoogste 26,50 euro redelijk is. De zaak is door Huurdersvereniging Amsterdam gefinancieerd. Eerder oordeelde het gerechtshof en het kantongerecht hetzelfde.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON