Beëindiging huurovereenkomst – woonruimte of bedrijfsruimte?

Kenmerk: 9022062
Datum uitspraak: 12 maart 2021
Rechter: Lourens
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder huurt op basis van 2 contracten een woning en bedrijfsruimte die al 30 jaar als woning is ingericht. In kort geding heeft de kantonrechter beslist dat de huurovereenkomst bedrijfsruimte beëindigd wordt.

Samenvatting

Huurster huurt haar woning op basis van twee huurovereenkomsten. De overeenkomst voor het souterrain is een overeenkomst voor bedrijfsruimte, hoewel ze er al bijna 30 jaar woont, en die is opgezegd tegen 1 december 2020, omdat het bedrijfsruimte zou zijn. Het lastige hier is dat ze al een woning had en heeft, maar Recourt is tientallen jaren beheerder geweest en die wist ervan. De rechter wijst een merkwaardig vonnis. Beëindiging en ontruiming wordt toegewezen, maar niet als er 23 april een bodemprocedure is gestart.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON