Behoort zolderruimte tot de nieuwe eigenaar?

Kenmerk: CV 03-659
Datum uitspraak: 14 augustus 2003
Rechter: Mr. E.R.S.M. Marres
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Partijen strijden over de vraag of zolderkamer door toenmalige verhuurder is mee verhuurd. Het is aan huurder om te bewijzen dat hij zolderkamer destijds ook huurde.

Samenvatting

Verhuurder is nieuwe eigenaar van woning geworden. Partijen strijden over de vraag of de zolderkamer aan de voorzijde van het pand door de toenmalige verhuurder is mee verhuurd.
Huurder vordert het ter beschikking stellen van de zolder.

Kantonrechter stelt dat het aan huurder is om te bewijzen dat de zolderkamer destijds is mee verhuurd. In het huurcontract staat de zolderkamer niet vermeld.
De volgende verklaringen zijn afgegeven:
– Huurder verklaard als partijgetuige dat toenmalige verhuurder bij het ondertekenen van het huurcontract ook de zolderkamer heeft laten zien.(art. 164 lid 2 Rv: Indien een partij als getuige is gehoord, kan haar verklaring omtrent door haar te bewijzen feiten geen bewijs in haar voordeel opleveren, tenzij de verklaring strekt ter aanvulling van onvolledig bewijs).
– Een bewoner verklaard dat iedere woning in het pand een zolderkamer heeft, omdat hij namelijk zelf een van deze kamers huurt.
– De voorganger van huurder verklaarde eveneens dat zij de zolderkamer in gebruik heeft gehad.
– Vertegenwoordiger van verhuurder verklaarde in de woning te zijn geweest, met aanwezigheid van toenmalige bewoner, vanwege achterstallig onderhoud. Zij hebben toen ook de zolder bezichtigd.
Deze verklaringen bewijzen de stelling, dat huurder ook de zolderkamer heeft gehuurd. Hierdoor mag de be?digde verklaring van huurder meewerken aan het te leveren bewijs (art. 164 lid 4 Rv).
Kantonrechter veroordeelt verhuurder om binnen twee weken de zolderkamer aan huurder ter beschikking te stellen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON