Be?indiging huur vanwege renovatie

Kenmerk: 1837/04 KG
Datum uitspraak: 19 mei 2005
Rechter: mrs. R.J.F. Thiessen, A.N
Instantie: beroep gerechtshof kort g
Winnaar:

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Op 19 mei 2005 heeft het Gerechtshof te Amsterdam een vordering wat betreft de be?indiging van de huur namens de verhuurder afgewezen.

In deze zaak huurt de huurder sinds april 1992 een woning van de verhuurder.
De verhuurder heeft de huur van de woning in september 2004 opgezegd wegens dringend eigen gebruik. Het dringend eigen gebruik is noodzakelijk vanwege de renovatie van de woning, welke renovatie zonder be?indiging van de huur niet mogelijk is. Er zou sprake zijn van brandgevaarlijkheid, een bouwkundig zeer gevaarlijke situatie en illegale splitsing, dit kon niet voldoende aannemelijk worden gemaakt.

Voor toewijzing van de vordering tot be?indiging van de huur zou bewezen moeten zijn dat de renovatie daadwerkelijk noodzakelijk is. In deze zaak kan dit echter niet worden bewezen. Dat de verhuurder de huurder een andere woning heeft aangeboden verandert deze zaak niet.
De huurder mag in het pand blijven wonen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON