Beïndiging huurovereenkomst wegens onderverhuur / ingebruikgeving

Kenmerk: 1266827 CV EXPL 11-23181
Datum uitspraak: 17 januari 2012
Rechter: P. van der Kolk-Nunes
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter wijst ontruiming toe., omdat er sprake is van een ernstige tekortkoming gelet op de aard en duur van het ingebruikgeven van het gehuurde aan een derde partij.

Samenvatting

VH vordert beindiging huurovereenkomst en ontruiming. H zou woning lange tijd niet hebben bewoond. Feitelijk zorgde voor haar man en was daarom min of meer bij hem ingetrokken. Man is inmiddels overleden en H woont weer op haar eigen huurwoning. Desalnietemin wil VH haar ontruimd hebben. Ontruiming is toegewezen. Kantonrechter oordeelde dat er sprake is van een ernstige tekortkoming gelet op de aard en duur van het ingebruikgeven van het gehuurde aan een derde partij.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON