Beklagkamer, verzoek tot strafrechtelijk vervolging van de verhuurder door de officier van justitie.

Kenmerk: K09/0348
Datum uitspraak: 25 juni 2010
Rechter: J.P. Splint, P.C. Kortenh
Instantie: Gerechtshof te Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Huurder is er door de verhuurder met harde hand uit zijn huurwoning ontruimd. Huurder had de woning voor drie maanden gehuurde en kreeg na ‚‚n maand te horen dat hij er per direct uit moest. De woning moest op 13 juli 2009 om 12 uur leeg opgeleverd worden. De huurder wist dat hij recht had op zijn huurbescherming en heeft de woning niet ontruimd. De verhuurder heeft toen de woning ontruimd en de huurders met hun spullen op straat gezet.
Bij deze ontruiming zijn er eigendommen van de huurder beschadigd/vernield en missen zijn een aantal zaken, waaronder de envelop met de huur voor de komende maand 1000, – euro.
De verhuurder ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal.

De huurder eist dat de verhuurder wordt vervolgd voor huisvredebeuk en vernieling diefstal van hun eigendom.

Het hof oordeelt dat op dit moment nog niet alle feiten zijn onderzocht en beveelt de officier van justitie de stappen te ondernemen die nodig zijn om de verhuurder volgens artikel 181 Sv te vervolgen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON