Bemiddelingskosten (bij zaakvoerder) terugvorderen van opgegeven eenmanszaak

Kenmerk: 4899915 CV EXPL 16-8494
Datum uitspraak: 24 oktober 2016
Rechter: Mr. L. van Berkum
Instantie: Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder had aan bemiddelingsbureau onverschuldigde bemiddelingskosten betaald voor een woning die hij had gevonden op Pararius. Teruggevorderd bij de eigenaar van het inmiddels opgegeven bureau via de kantonrechter, die de eis inwilligde.

Samenvatting

Huurder heeft in het verleden bemiddelingskosten betaald (1450,-) aan R.O.B. Real Estate.Huurder heeft de woning via Pararius op het internet gevonden, die heeft hem in contact gebracht met R.O.B. Real estate ( huurder heeft de advertentie nog) Na eerste brief geeft de bemiddelingsbureau aan dat hij niet wilt betalen, daarna nog twee brieven gestuurd zonder reactie. Kreeg bij laatste brief dat het bedrijf is opgeheven. Daarna de aanmaning opgestuurd naar zijn persoonlijke adres, waarop nog steeds geen reactie heb ontvangen.
Gedagvaard en zaak gewonnen tegen eigenaar ROB, Dhr. van Koningshoven.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON