Berging, afsluiting & niet bereikbaar

Kenmerk: 1055087
Datum uitspraak: 30 juni 2009
Rechter:
Instantie: Civiel Recht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Eerst was er een gemeenschappelijke zolderberging, verhuurder maakt afsluitbare zolderbergingen. Na ingebruik nemen door huurder wordt toegang tot de bering versperd. Huurder eist toegang.

Samenvatting

De huurder stelt, eerst was er een gemeenschappelijke zolderberging. Toen heeft de verhuurder de berging verbouwd en afgesloten bergingen gemaakt. Deze gebruikt de huurder nu, maar de verhuurder heeft de toegang hiertoe versperd. De huurder eist nu, dat hij weer toegang krijgt tot de berging en dat het voorzien wordt van elektriciteit en stromend water.

De verhuurder stelt dat er helemaal geen spraken is van berging wat hoort bij de gehuurde woning. Het is niet opgenomen in het huurcontract. De verhuurder eist dat de spullen van de huurder worden ontruimd.

Beoordeling rechter: het is aangetoond dat de huurder altijd gebruik heeft gemaakt van de gezamenlijke berging en later van de persoonlijke berging. De eis van de elektriciteit en stromend water wordt afgewezen. De verhuurder wordt wel veroordeeld en moet de bergruimte weer ter beschikking stellen aan de huurder.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON