berging/zolderkamer

Kenmerk: 200.095.250/01
Datum uitspraak: 8 mei 2012
Rechter: mrs. D.J. Oranje, J.C.W.
Instantie: Gerechtshof te Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

V vindt dat de berging op de zolderverdieping niet hoort bij de eigenaar van de 2de etage. De eigenaar van de 2de etage maakt al gebruik van de berging sinds 1973.

Samenvatting

Huurder heeft zaak in eerste instantie onder garantienummer OZ 1060 gewonnen. VH is in hoger beroep gegaan.
VH geeft aan dat de zolderberging niet in de schriftelijke huurovereenkomst vermeld is. VH geeft aan dat er een kleine vergoeding wordt betaalt voor het gehuurde en dat het onwaarschijnlijk is dat daar ook nog een zolderberging bij hoort. VH geeft ook aan dat de H de zolderberging als slaapkamer gebruikt. De 1 etage en 3e etage hadden vroeger ook ieder twee zolderbergingen maar toen deze etages opnieuw zijn verkocht is het zonder berging verkocht. De kantonrechter geeft aan dat de VH niet overtuigend is. De huurprijs heeft niets te maken met het gebruik van de zolderruimte, de huurcommissie heeft in het verleden zelfs een onderzoek gedaan naar de huurprijs en daar ook de zolderruimte in betrokken. Of de H de zolderberging gebruikt als slaapkamer is nu ook niet van belang omdat er niet valt in te zien hoe een gebruik als slaapkamer in de weg zou kunnen staan aan de conclusie dat die zolderruimte is mee verhuurd.
De kantonrechter oordeelt dat de bergruimte bij het gehuurde hoort en dat de V in het ongelijk gesteld wordt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON