Beroep in servicekostenzaak

Kenmerk: CV 10-10404
Datum uitspraak: 30 september 2010
Rechter: A.J.T. Karskens
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Voormalige VH wil de teveel betaalde servicekosten niet restitueren. Voormalig verhuurder heeft verzet ingesteld. Gewonnen, maar geen proceskostenveroordeling ten laste van verhuurder.

Samenvatting

Huurder is naar de Huurcommissie gegaan om de servicekosten te laten toetsen. De woning is gestoffeerd en alle nuts goederen zijn in de servicekosten opgenomen. De verhuurder is niet eens met de uitspraak van de huurcommissie en gaat daarom in beroep bij de kantonrechter. De verhuurder kan echter niet me de gevraagde bonnen aantonen dat b.v. de stofzuiger duurder was dan waar hij nu op ingeschaald is waardoor de rechter niet veel van het rapport van de Huurcommissie afwijkt. Enkel de TV wordt aan de inboedel toegevoegd waardoor de waarde van de inboedel 150,00 euro hoger uit komt.

De rechter veroordeeld de verhuurder om het te veel betaalde servicekosten ten voldoen aan de huurder (1.682,34 euro) en wordt niet veroordeeld in de proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON