Beroep op dringend eigen gebruik (renovatie) toegewezen

Kenmerk: CV 14-33478
Datum uitspraak: 22 november 2016
Rechter: M.P.A.M. Fruytier
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter wijst een beroep op dringend eigen gebruik van Ymere toe. Funderingsherstel nodig en belang huurders volgens kantonrechter minder zwaarwegend.

Samenvatting

Ymere doet een beroep op dringend eigen gebruik vanwege een dringende renovatie. Huurder is gedagvaard met eis tot beëindiging huurovereenkomst en ontruiming. Twee andere huurders in het pand zijn om dezelfde reden ook gedagvaard. De kantonrechter volgt Ymere in het beroep op dringend eigen gebruik. Er zou onder meer funderingsherstel moeten plaatsvinden. Het belang van huurders zou niet zo groot zijn aangezien zij hebben aangegeven in niet al te beste gezondheidstoestand te verkeren en op termijn sowieso uit zouden moeten zien naar een andere woning. De kantonrechter heeft een voorwaardelijke beëindiging uitgesproken, aangezien Ymere eerst een onherroepelijke omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst dient te overleggen. Huurders hebben beroep aangetekend tegen het vonnis.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON