Beschikking verzoek handhaving geluidseisen woningdelers

Kenmerk: Beschikking gemeente
Datum uitspraak: 27 mei 2021
Rechter: nvt
Instantie: gemeente amsterdam
Winnaar: bewoner

Opnieuw zoeken:

Kern

Hoewel de gemeente beweerde dat er geen geluidseisen werden gesteld aan de omzettingsvergunning van zelfstandige woonruimte naar onzelfstandige, werd deze eis wel in de vergunning genoemd. Vanwege extreme geluidsoverlast heeft buur een schriftelijk verzoek handhaving gedaan. Na geluidsonderzoek blijkt dat de werkzaamheden niet afdoende waren en is een last onder dwangsom opgelegd.

Samenvatting

Hoewel de gemeente beweerde dat er geen geluidseisen werden gesteld aan de omzettingsvergunning van zelfstandige woonruimte naar onzelfstandige, werd deze eis wel in de vergunning genoemd. Vanwege extreme geluidsoverlast heeft buur een schriftelijk verzoek handhaving gedaan. Na geluidsonderzoek door de gemeente blijkt dat de werkzaamheden niet afdoende waren en is een last onder dwangsom opgelegd. Het verschil gaat over enkele decibellen, bewoner zal hier maar matig mee geholpen zijn vanwege verschillende leefstijlen en bewonersgedrag van zijn buren.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON