Bestuurder persoonlijk aansprakelijk voor restitutie teveel betaalde huur na opheffing van zijn verhuurstichting

Kenmerk: 1276072
Datum uitspraak: 31 augustus 2012
Rechter: O.J. van Leeuwen
Instantie: Rechtbank, sector kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Stichting Panta Rhei (VH) heft zichzelf op terwijl huurder nog een vordering heeft. Bestuurder Gravesteijn wordt persoonlijk aansprakelijk gesteld door huurder. Kantonrechter stelt Gravesteijn persoonlijk aansprakelijk en wijst vordering van ruim 10.000 euro (inclusief proceskosten en rente) toe.

Samenvatting

Huurder wendt zich na de contractsluiting tot het Huurteam, dat hem adviseert om bij de Huurcommissie (HC) toetsing aanvangshuur aan te vragen. De HC verlaagt vervolgens de aanvangshuur, hetgeen resulteert in een vordering van huurder op verhuurder van ruim 8.200 euro aan onverschuldigd betaalde huur. Omdat verhuurder weigert dit bedrag te restitueren, voert huurder met hulp van het WSWonen Centrum een incassoprocedure. Huurder wint deze procedure en heeft inmiddels inclusief buitengerechtelijke kosten en proceskosten een vordering van ruim 9.600 euro op verhuurder.
Daarna blijkt bij de terugvordering dat de stichting is opgeheven. Huurder vordert vervolgens in rechte bovengenoemd bedrag van ruim 9.600 euro terug van voormalig bestuurder Gravesteijn. Kantonrechter wijst vordering toe. Gravesteijn is persoonlijk aansprakelijk en moet het volledige bedrag inclusief proceskosten en rente voldoen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON