Bestuurder voormalig bemiddelaar hoofdelijk aansprakelijk en moet borg en administratiekosten terugbetalen

Kenmerk: CV EXPL 20-20792
Datum uitspraak: 14 juni 2021
Rechter: Mr. C. Kraak
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Bemiddelaar is opgeheven, maar de voormalig bestuurder moet huurders alsnog hun borg en de ten onrechte betaalde administratiekosten terugbetalen

Samenvatting

Terug vorderen borg van € 550 plus € 357 administratiekosten voor 3 huisgenoten. De zaak wordt gevoerd tegen de bestuurder van het inmiddels opgeheven Direct Capital. Hij wist wat hij deed en dat het niet mocht. Hij stelt zich op het standpunt dat hij als voormalig bestuurder niet aansprakelijk is. De kantonrechter gaat daar niet in mee en acht hem gezien de gang van zaken persoonlijk (hoofdelijk) aansprakelijk voor de geleden schade. Uit de stukken blijkt niet dat Direct Capital bij de liquidatie geen baten meer had. Bovendien had ze ten tijde van de opheffing de bedragen al lang moeten terugbetalen. Drie huurders krijgen elk € 907 terug en de verhuurder wordt veroordeeld in de kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON