Bij verstek wordt huurovereenkomst door gegeven aan dochter van overleden dochter.

Kenmerk: 2679683 CV EXPL 14-886
Datum uitspraak: 23 januari 2014
Rechter: O.J. van leeuwen
Instantie: sector kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

Dochter wil de huurovereenkomst na het overlijden van haarmoeder voortzetten. Op dit verzoek geeft de verhuurder geen reactie.
De dochter stapte naar de rechter met het verzoek op zij de huurovereenkomst van haar moeder kan voortzetten. De verhuurder heeft niet op de dagvaarding gereageerd en bij verstekvonnis 26 januari 2014 wordt de dochter en nieuwe huurster in het gelijk gesteld. De rechter kent de voorzetting van de huurovereenkomst na 31 januari 2014 aan de dochter/nieuwe huurster toe. Verhuurder heeft de verzetstermijn niet gebruikt om in beroep te gaan.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON