Bijkomende kosten / geliberaliseerde huurovereenkomst

Kenmerk: 1255540 CV EXPL 1-18016
Datum uitspraak: 29 maart 2012
Rechter: T.M.A. van Löben Sels
Instantie: Rechtbank Amsterdam, Sect
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

VH accepteert niet dat H eigenhandig het voorschot bijkomende kosten heeft verlaagd. H. heeft de inboedel van vorige eigenaar vlak voor de verkoop gekocht (gratis). Nieuwe eigenaar accepteert dit niet en stelt dat er sprake is van huurachterstand. Bijkomende kosten zijn een stuk lager vastgesteld dan VH heeft gevorderd, maar verhuurder kon nog wel wat doorrekenen voor de stoffering en meubilering.

Samenvatting

VH accepteert niet dat H eigenhandig het voorschot bijkomende kosten heeft verlaagd. H. heeft de inboedel van vorige eigenaar vlak voor de verkoop gekocht (gratis). Nieuwe eigenaar accepteert dit niet en stelt dat er sprake is van huurachterstand. Bijkomende kosten zijn een stuk lager vastgesteld dan VH heeft gevorderd, maar verhuurder kon nog wel wat doorrekenen voor de stoffering en meubilering. Proceskosten zijn gecompenseerd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON