Boetes en winstafdracht vermeende illegale onderverhuur

Kenmerk: 8544147
Datum uitspraak: 22 december 2020
Rechter: Van der Molen
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Vorderingen verhuurder vanwege vermeende illegale onderverhuur (inwoning) afgewezen (boetes en winstafdracht). Kantonrechter acht het bewezen dat verhuurder op de hoogte was van de situatie.

Samenvatting

Nadat huurders vertrokken waren, ontvingen zij een brief dat ze ruim €56.000 boete moeten betalen ivm vermeende illegale onderhuur. Er zouden 3 mensen hebben gewond ipv 2. Merkwaardig want de verhuurder was vanaf het begin op de hoogte van de situatie. Verder werd er van de borgsom een deel niet terugbetaald.
Huurders gingen natuurlijk niet akkoord en werden door de verhuurder gedagvaard. De vorderingen voor een boete (€56.579,25) en winstafdracht (€11.550) vanwege onderhuur, zijn allebei door de rechter afgewezen. De rechter achtte het bewezen dat de verhuurder op de hoogte was van de onderhuursituatie. Het heeft enorm geholpen dat de “onderhuurder” mee was naar de zitting en de rechter liet haar ook met de verhuurder praten, waardoor duidelijk was dat ze elkaar veel vaker hadden gezien.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON