Borg grotendeels terug aan onderhuurder

Kenmerk: 10267836 CV EXPL 23-279
Datum uitspraak: 13 juni 2023
Rechter: M. Ulrici
Instantie: KR
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Onderverhuurder hield borg in omdat hij in afwachting was van nieuwe onderhuurder die de borg zou inlossen, eiste uitschrijving van adres, voerde gemeentebelastingen en energiekosten op. Kantonrechter acht de eerste 2 argumenten nietig respectievelijk niet doorslaggevend, belasting wordt op een hoofdelijk deel vastgesteld en extra kosten energieverbruik wordt niet voldoende onderbouwd geacht en komt daarom op €0,-.

Samenvatting

Onderverhuurder hield borg in omdat hij in afwachting was van nieuwe onderhuurder die de borg zou inlossen, eiste uitschrijving van adres, voerde gemeentebelastingen en energiekosten op. Kantonrechter acht de eerste 2 argumenten nietig (omdat OH daar geen zicht op heeft) respectievelijk niet doorslaggevend (en OH toont uitschrijving aan), belasting wordt op een hoofdelijk deel vastgesteld voor de 4 maanden van de huurperiode en extra kosten energieverbruik wordt niet voldoende onderbouwd geacht en komt daarom op €0,-. Met aftrek van deel gemeentebelastingen wordt borg geheel teruggevorderd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON